Uvoz 3D štampača u Crnu Goru (nuklearni reaktori i 3D štampači) – 2 dio

original-prusa-miniMoja saga o uvozu 3D štampača u Crnu Goru se nastavlja, od dozvole još ništa Sad smile.

Kao što sam u prošlom postu pisao da bih mogao da uvezem 3D štampač potrebna mi je DOZVOLA Ministarstva ekonomije. Oni koji su pratili prethodni post znaju da sam otišao u zgradu Ministarstva ekonomije, (Rimski trg 46) i tamo od službenika dobio Zahtjev koji sam čitko popunio, dodao listu od DHL-a u kojoj stoji šta uvozim i koja je cijena i uplatio 10,00€ na žiro račun Ministarstva. Rečeno mi je da je sve OK i da će me pozvati na broj telefona koji sam naveo u zahtjevu, kad DOZVOLA bude gotova. Četvrti dan od predaje Zahtjeva, nema poziva, niko se ne javlja ni na jedan telefonski broj u Ministarstvu, pa odlazim lično da provjerim. Portir kaže da arhiva radi do 13:00 sati i da nakon tog vremena ne može da me pusti. Vrlo su ljubazni, ali nepopustljivi. Nakon nekog vremena jedan od njih valjda iz samilosti prema meni, koji ne odustaje, traži podatke i nudi se da on ode do kancelarije (na trećem spratu, lift ne radi) i vidi šta je sa DOZVOLOM. Nakon izvjesnog vremena silazi sa kopijom papira za koju su mu rekli da je poslata poštom na moju adresu:

dopis2

Dakle, kao dopuna na prethodni post potrebno je:

Uredno popunjen zahtjev (zahtjev mora biti čitko napisan i sva polja popunjena)”

Tehnička specifikacija štampača

Kopija lične karte

Prevod fakture” – pretpostavljam da im moj prevod neće valjati, mora se vjerujem tražiti ovlašćeni sudski tumač, pa ću tako i učiniti, da opet ne dobijem poštom dopis kako nešto nije kako treba.

Ništa od ovoga mi prvi put nije rečeno. Da mi portir nije ljubazno kopirao i donio dopis, ja bih vjerovatno čekao još par dana da i poštom stigne.

Štampač je i dalje u magacinu DHL-a. Danas ću ponijeti sve ponovo…

Nastaviće se….

EDIT: Predao tražena dokumenta, ali gospođa koja je dobila “moj predmet” je odsutna zbog bolesti, nju, naravno, ne može niko da zamjeni. Meni samo ostaje da se nadam da nije dobila coronavirus. Ako jeste, to je još najmanje 15 dana čekanja. Sad smile

Gospođo, želim vam brzo ozdravljenje.

Ovaj unos je objavljen pod Da li znate?, Računari i Internet i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s