Domeni i Office365

Da bi vaše iskustvo vezano za Office365 bilo kompletno, kao i da bi vam pomogli da i u malim firmama, bez velikog IT iskustva, napravite posao profesionalno u Microsoftu su odlučili da olakšaju i kupovinu domena. Sada možete da kupite vaš domen direktno iz Office365 administratorskog panela kod firme GoDaddy, a Microsoft će vam podesiti sve vezano za njega.

GoDaddy-MSFT11

Nakon kupovnine domena preko interneta kod GoDaddy-a njegov DNS record je podešen za rad sa Office365, tako da vi sada možete da koristite vaš domen za e-mail adresu ili web site.

Za početnike

Za one koje su izdržali čitajući ovo dovde Smile, a ne znaju šta je to domen, iako je takvih vjerujem malo, da pojasnim. Domen predstavlja online identitet vaše firme, kompanije ili vas samih. Domen je jedinstveno ime, kada se kombinuje sa www on postaje web adresa.

Evo primjera: domen Microsofta je microsoft.com, Mercedesa mercedes.com portala Cafe Montenegro je cdm.me shodno onom što smo prije rekli www.microsoft.com je web adresa.
Ako ispred domena dodamo @ (At, majmun ili ludo a, kako ga sve zovu) a ispred svega vaše ime kao u primjeru ime@mercedes.com dobijate e-mail adresu.

Obzirom da je ime domena jedinstveno na cijelom internetu, jednom kad registrujete vaš domen, sve dok plaćate održavanje niko drugi ne može da ga uzme. Ukoliko vaš posao ima pretenzija da bude internacionalan pokušajte pronaći domen .com .org .net ili slični. Ostalima preporučujem domaći .me
Oni napredniji među nama će i od .me domena napraviti internacionalni Winking smile.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Računari i Internet i označen sa , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s