Šta sve znamo o Windows 8 do sada

Počećemo ovaj mali prikaz od samog pokretanja operativnog sistema. Na sledećem videu imate priliku da vidite koliko je fascinantno malo vremena potrebno da se Window8 startuje:

Svi oni koje interesuje kuda se razvoj OS, prije svega Windowsa kreće vjerujem da redovno posjećuju blog o kome sam već pisao. Za one druge koji ne prate redovno šta se sve dešava na IT sceni rezimiraću ovdje, u dva nastavka, šta već znamo o Windows 8, a sve prije Build konferencije koja će se održati u Anehaimu u Kaliforniji od 13. – 16. septembra gdje ćemo saznati mnogo više.

Windows 8 će biti radikalno drugačiji od svojih prethodnika

Još je Windows 95 prije nekih 16 godina napravio jedan značajan preokret, kada se odrekao Dos-a. Preokret koji očekujemo kod Windows 8 biće izgleda još radikalniji. Ovaj Os će pokretati ogromnu hardversku bazu uređaja od tableta preko PC-a do televizora i ogromnih multitač ekrana, ujedno zadržavajući i onaj dio koji nam je danas poznat, kao što je unos uz pomoć tastature i miš. Očekuje se da Windows 8 uvede na velika vrata Web-aplikacije u svakodnevni rad.

Windows 8 pokretaće i ne-Intel procesori

O ovome sam već pisao ovdje, pa se neću ponavljati.

Windows 8 će koristiti WP7 Metro izgled

windows_8Prelijepi Metro izgled sa Live tiles ili u bukvalnom prevodu živim pločicama biće pozajmljen od Windows Phone 7, naravno unapređujući ga sa dodatnim ekranima i izgledom.

 

Fokusiran na tablete sa multi touch unosom

window-8KEY

Neće to biti tableti i-Pad tipa, ako ste na to pomislili. Gdje i-Pad zahtijeva sinhronizaciju sa svojim matičnim kompjuterom. Biće to tablet ili kako ga u Microsoftu zovu Slate, koji je pun računar, sa USB portovima, mogućnošću umrežavanja, štampanja, koji može da pokrene bilo koju aplikaciju, a ne samo one koje je kao kod i-Pada Apple stavio na njihov Marketplace. Microsoft je već demonstrirao prebacivanje između aplikacija, rad aplikacije u pozadini ili “podjeljenu” tastaturu ako unosite direktno na tablet, kao na slici.

Windows 8 će imati i svoju prodavnicu aplikacija

Ne zna se puno sem da će je biti, a izgleda i logično da će Microsoft iskoristiti ogromnu bazu korisnika koje ima, prepostavlja se da će sličiti pandanu za Windows Phone 7 – Marketpalce-u

Windows 8 biće kompatibilan sa postojećim računarima

Ovo je sigurno jedna od ljepših vijesti. Nećete morati da kupijete nove računare da bi radili na novom OS-u. Jednostavno moćićete ga instalirati na svaki računar na kome radi i Windows7.

NASTAVIĆE SE….

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Računari i Internet i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Šta sve znamo o Windows 8 do sada

  1. Povratni ping: Šta sve znamo o Windows 8 do sada (II nastavak) | Rankov blog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s