Napravi svoj pametni uređaj zajedno sa Microsoftom

Za sve one zaljubljenike u elekroniku, gadgete i slične stvari evo nečeg veoma interesantnog. Čak i oni sa malo ili ni malo elektroničkog iskustva mogu da napravi uređaje satavljene od komponenti kao što su senzori, displayi, kamere, kontroleri motora i slično. Odaberite komponente, priključite ih na ploču, isprogramirajte ponašanje i imate vaš sopstveni, jedinstveni uređaj kakvog niko još smislio nije. Sve to lako i jednostavno, čak i ako niste do sada imali iskustva u ovome. Pisanje koda je lako poput pisanja desktop aplikacije ili programiranja telefona.

Predstavljamo vam .NET Gadgeteer hardware i software nastao u Microsoftovim razvojnim laboratorijama.

ng1Main

.NET Gadgeteer se sastoji od matične ploče sa ugrađenim procesorom i mnoštva modula koji se povezuju na matičnu ploču preko jedinstvenog plug and play interfejsa. Modula danas na raspolaganju imate zaista više nego dovoljno: display, kamera, WiFi, slot za SD karticu, USB napajanje, touch screen …. Katalog možete naći ovdje.
ng1assort

Na matičnoj ploči konektori su označeni tako da ukazuju koji modul gdje možete uključiti.

ng1gadgeteer

Što se programiranja tiče imate na raspolaganju C# koristeći .NET Micro Framework. Možete koristiti svoje znanje ili početi učiti .NET programiranje gotovo identično kao za desktop li Web programe. Na raspolaganju vam je i Visual Stdio karakteristika Intellisense.

ng1code

Sve ovo može se već sada naručiti, a isporuka počinje 30. septembra. Cijeli kit košta 249,95 USD, a moguće je i nabaviti samo osnovnu ploču sa mikroprocesorom za 119,95 USD i iz kataloga izabrati ostale potrebne komponente.

Ono što je možda najvažnije sve je open source i nećete biti ostavljeni sami sebi. Ovdje možete pronaći biblioteke i template, source kod ili postaviti pitanje ako vam nešto nije jasno, kao i potražiti pomoć iskusnijih korisnika.

Za kraj da rezimiramo kome je sve .NET Gadgeteer može biti namjenjen:

Profesorima u školama i na fakultetima – .NET Gadgeteer je odličan način da učenike ili studente zainteresujete za programiranje, elektroniku i dizajn uređaja.

Hobistima i inovatorima –  Svoje ideje će materijalizovati za nekoliko sati umjesto dana ili sedmica. Razviće svoje ideje veoma lako i pokazati ih u prototipu potencijalnim finansijerima. Riječju, od ideje do testiranja koncepta za manje od jednog dana.

Svim zaljubljenicima u tehniku i tehnologiju – Najlakši način da se dokažu i pokažu sebi i drugima šta sve mogu i umiju.

Dakle, ukoliko vas je ova priča zainteresovala prvi korak je da odete na http://netmf.com/gadgeteer/index.html i proučite šta se sve nudi. Do 30. septembra proučite .NET Gadgeteer i njegove mogućnosti, tako da vas kad ga dobijete ne zatekne nespremnim. Smile.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Obrazovanje, Računari i Internet i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s