Presenter View u PowerPointu

Kako sve više škola u Crnoj Gori ima video projektore koji se koriste u nastavi, riješio sam da uz nekolilo tekstova o PowerPointu pokušam da pomognem svima koji na ovakav način predaju. Za početak evo jednog olakšanja kod samog prezentovanja. U PowerPointu 2007 i 2010 postoji mogućnost zvana Presenter View koja vam pomaže da se riješite štampanja prezentacija i pisanja bilješki na njima, kao i da bolje pratite vrijeme dok prezentujete.

Presenter

Da bi startovali ovu opciju ili mogućnost treba da u tabu Slide Show čekirate opciju Use Presenter View, kao na slici dolje.

Presenter1

Šta dobijate, evo primjera:

Presenter2

Vidite prije svega slajd koji je na projektoru. Sa desne strane teze ili tekst koji treba da vas podsjeti o tome što ćete pričati. Taj tekst može da se zumira ukoliko je previše sitan. Na dnu ekrana imate traku slajdova u nizu tako da znate koji slajd je sledeći u nizu. Na traci iznad vidite i na kom ste slajdu od ukupnog broja slajdova. Ukupno vrijeme koje trošite i sl. i to u isto vrijeme kada je na projektoru, ondosno, publici prikazan samo vaš trenutni slajd.

Da bi ste bili sigurni kako sve funkcioniše provjerite prije projekcije, da bi bili sigurni da prezentacija ide na projektor, a da na vašem računaru imate sve pobrojane mogućnosti.

Presenter3

U svom Control panelu morate imati podešeno Extend these displays umjesto da je on dupliran. Čekiranje opcije Presenter View ukoliko nije prikačen projektor (ili eksterni monitor) ne proizvodi dejstvo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Obrazovanje, Računari i Internet i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s