Završen PiL Forum u Moskvi

DSC_0299

Završen je Partners in Learning Forum u Moskvi. Spektakularnom završnom večeri proslavljen je završetak i dodjela priznanja. Čestitke kolegi  iz Bosne i Hercegovine i koleginici iz Makedonije, oni su odbranili čast regiona. Sava Kovačević predstavnik Crne Gore je po mišljenju mnogih dostojno reprezentovao školstvo u Crnoj Gori i zaslužuje sve čestitke za trud koji je uložio. Vjerujem da ćemo biti u prilici narednih dana kad se slože utisci da se iskustva koja su stečena na ovom prestižnom takmičenju, na kojem je ove godine učestovovalo više od 40 zemalja sa 86 radova, predstave prosvjetnoj javnosti u Crnoj Gori.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Obrazovanje i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

6 reagovanja na Završen PiL Forum u Moskvi

 1. Magdalena Kilibarda kaže:

  Pridružujem sečestitkama kolegi ( zemljaku) iz BiH i koleginici iz Makedonije. Rad iz Makedonije je jedinstven i izuzetno kreativan, što se ne bi moglo reći za rad iz BiH. U Crnoj Gori ima tridesetak Trening firmi, koje su se mogle predstaviti na PiL Forumu.( al nisu) Problem leži ,meni se čini negdje drugo…..

 2. rcabrilo kaže:

  Nisam baš razumio. O kojim trening firmama je riječ? Gdje leži problem?

  • Magdalena Kilibarda kaže:

   Trening firme tj. preduzeća za vježbu u svim Ekonomskim školama CG. Na primjer u mojoj školi ima šest ovakvih preduzeća. Problem je što sa konkursom Kreativna nastava, škole nisu dovoljno upoznate, kao u okruženju( BiH, Srbija ili Hrvatska). Nastavnici pohađaju seminare , kurseve ….

   • rcabrilo kaže:

    Vezano za „Kreativnu nastavu“ napravili smo bar pet sastanaka sa direktorima i IT koordinatorima u različitim gradovima Crne Gore (i na sjeveru i na jugu). Gotovo da nema medija koji nije pisao kada smo najavili Konkurs, iz Zavoda su slali brošuru i e-mail obavještenja… Mediji su propratili i u toku Konkursa i nakon njega, što se vidi i na ovom blogu. Ipak gotovo da sam ubjeđen da ste u pravu da škole nisu dovoljno upoznate. Pitanje i vama i svima koji ovo čitaju je šta uraditi sledeće godine? Kako upoznati ljude o Konkursu, kako ih motivisati da učestvuju.

 3. lenakili73 kaže:

  Niste mogli postaviti teže pitanje. Lako je obavjestiti, ali kako motivisati.
  Možda bi ovaj predlog bio učinkovitiji: ostavite direktore i IT koordinatore da rade svoj posao, obavjestite direktno nas nastavnike, pokaži te nam radove sa prošlih takmičenja( nagrađene), jer nastavnici rade inovativno ali to niko nikad ne sazna.

  • rcabrilo kaže:

   Pa iz svog iskustva sam vjerovao da je direktor taj ko je zainteresovan za uspjeh škole, odnosno da se njegovi nastavnici pokažu na takmičenju. Ali avaj 😦 Problem je na koji način obavjestiti nastavnike, ako ne prate medije… Jedan od razloga zašto smo pokrenuli Live@Edu akciju je da svi nastavnici dobiju službeni mail, kako bi ih mogli obavjestiti o svemu što nudimo. Ali i to, bojim se, ide mučno. Ako ste pratili blog mogli ste da vidite da sam već postavio nagrađene radove na moj SkyDrive. U časopisu Prozor sve ćemo ponoviti. Potrebna nam je i pomoć svih vas koji čitate ove redove. Motiv mislim da nije mali, nagrade su vrijedne, a i odlazak u neki od gradova Evrope i susret sa drugim inovativnim nastavnicima je vjerujem neprocjenjivo iskustvo za svakog iz obrazovnog sistema.
   Dakle i dalje ostaje poziv svima da predložite šta uraditi iduće godine kako bi što više nastavnika saznalo za Konkurs.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s