Office 2010 – 10 prednosti novog Outlook-a


1. Upravljanje sa više naloga e-maila sa jednog mjesta
Veoma lako možete da upravljate e-mail porukama iz više poštanskih sandučića. Sinhronizacija više naloga e-maila različitih provajdera, kao što su Hotmail, Gmail, ili (skoro) bilo koji drugi. Poboljšano je povezivanje sa sistemom Microsoft Exchange Server, podržano je korišćenje i upravljanje i više naloga e-maila sa Exchange servera na jednom mjestu.

2. Upravljanje velikim količinama e-mailova sa lakoćom
Komunikacijski prikaz u programu Outlook 2010 poboljšava praćenje e-mail prepiske – smanjenje prezasićenosti informacijama, a pomaže vam da upravljate i velikim količinama e-mailova sa lakoćom. Cijela diskusija se može sažeti i kategorisati jednim klikom. Novi Conversation management tools omogućava vam da sačuvate dragocjeni INBOX prostor prebacivanjem na desetine e-mailova u samo par konverzacija koristeći funkciju Clean up. Možete upotrebiti i funkciju Ignore da pošaljete cijelu diskusiju u Delete stavke.

3. Podesite uobičajene zadatke u komandu za jedan klik.
Kreirajte i sačuvajte prilagođene akcije na novi način sa Quick Steps u programu Outlook 2010. Uštedjećete vrijeme tako što ćete napraviti i definisati multistep zadatke koje možete da izvršite jednim klikom, uključujući i odgovor na zahtijev za sastanak, premeštanje određenog foldera, slanje e-maila grupama i drugo.

4. Napravite efikasan raspored obaveza
Efikasno upravljanje rasporedom sastanaka, dijelite kalendar – vašu dostupnost i upravljate svojim rasporedom rada. Možete da pošaljete vaš raspored drugima tako da brzo mogu da pronađu vrijeme za sledeći sastanak. Novi Schedule View nudi vam horizontalni prikaz više kalendara. Nove alatke za upravljanje kalendarom omogućavaju vam da sačuvate često korišćene grupe kalendara, tako da ih možete brzo prikazati kad god vam zatrebaju.

5. Pretraga – lako pronađete ono što tražite
Sa programom Outlook 2010, možete lako sortirati velike količine podataka. Poboljšana pretraga omogućava vam da brzo pronađete i upravljate velikim količinama e-mailova, kalendara i kontakata.

6. Kreiranje e-maila koji će privući pažnju
Dinamički grafički alati i alati za uređivanje slika nisu privilegija više samo Worda ili PowerPointa. Sa programom Outlook 2010, možete privući pažnju čitalaca pomoću podsticajnih vizuelnih efekata, kao što je  SmartArt™ grafika, Office teme i stilovi. Svoje ideje ćete veoma lako prenijeti čitaocima umetanjem i oblikovanjem slika ekrana, a sve u programu Outlook.

7. Budite povezani na svojom društvenom i poslovnom mrežom
Outlook 2010 je čvorište za kontakt sa prijateljima, porodicom ili kolegama. Koristite Outlook Social Connector da biste dobili dodatne informacije o ljudima, kao što su zajednički prijatelji i druge informacije iz socijalne oblasti.

8. Uvjerite se da će vaš e-mail doći do onoga kome je namjenjen
Za poslovne korisnike, nepotrebne slanje e-mailova van-kompanijskim kontaktima, slučajno odgovaranje na veliku listu distribucije ili distribucija povjerljivih informacija van firme su česti problemi. Sa novom MailTips funkcijom, vi ćete biti upozoreni kada pokušate da pošaljete e-mail na veliku distributivnu listu, nekome ko je označio da je trenutno van kancelarije ili pojedincima van kompanije.

9. Primite govornu poštu ili faks u Inbox Outlooka
Sa programom Outlook 2010 i novom tehnologijom u Exchange Serveru 2010 možete da primate govornu poštu i faks  direktno u Inbox, bićete u stanju da pristupate gotovo od svugdje korišćenjem računara ili mobilnog telefona, programima Microsoft Outlook Mobile, ili Microsoft Outlook Web Access.

10. Inicirajte razgovore uživo iz programa Outlook
Pomoću programa Office Communicator, ili Instant messaging aplikacijom za ćaskanje, program Outlook 2010 obezbjeđuje prisustvo i status za vaše drugare(ice) ili kontakt listu. Preko imena, bićete u mogućnosti da vidite njihovu dostupnost, a da zatim lako inicirate razgovor direktno kroz Instant messaging. Pomoću programa Office Communicator možete da započnete i poziv glasom i bez napuštanja programa Outlook.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Računari i Internet. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s