Najava za besplatnu varijantu Office2010

Microsoft je nedavno najavio nove načine za korisnike da probaju ili kupe Office2010. Predstavljen će biti Office Starter 2010, novi Product Key Card koji omogućuva korisnicima nadogradnju na jednu od tri pune verzije Microsoft Office. Tu je i Click-To-Run tehnologija uz pomoć koje će korisnici moći da dowload-uju i kupe Office 2010 direktno sa Office.com.

Office Starter 2010

Microsoft Office Starter 2010 neće biti moguće kupiti, on će dolaziti predinstaliran na novim PC računarima i omogućavaće osnovnu funkcionalnost, tako da korisnici mogu pregledati, uređivati i kreirati dokumente. Trenutno, mnogi novi računari dolaze sa instaliranim Microsoft Works, koga mnogi korisnici mrze sa strašću, a trial verzija Office 2007 istekne za 60 dana. Microsoft planira zato da ponudi verziju Office koja nikada neće isteći, ali u isto vrijeme, to će značiti potrošačima da će imati oglase u aplikacijama i nešto manje mogućnosti, što i nije velika velika cijena, ukoliko im to smeta platiće za nadogradnju na jednu od punih verzija. Starter Office 2010 će dakle samo zamijeniti Microsoft Works.

Product Key Card

U sklopu nove strategije kompanije, Microsoft planira uvesti Product Key Card za kupovinu preko elektronskih prodajnih mjesta. Product Key Card je jedna-licenca koja otključava funkcionalnost Officea 2010, koja će dozvoliti korisniku da ažurira Office na jednu od tri pune verzije Office 2010: Office Home & Student 2010, Office Home & Business 2010 i Office Professional 2010. Obzirom da se ne prodaje DVD ovo je i ekološko prihvatljiv potez. Ključ će otključati Office 2010 softver koji je predinstaliran na novim računarima.

Click-To-Run tehnologija

Click-to-Run tehnologija je namjenjena korisnicima koji već posjeduju PC i želite isprobati Office 2010. Ona podrazumjeva preuzimanje i kupovinu Office 2010 paketa preko interneta sa Office.com, tako da možete početi koristiti Office "za nekoliko minuta". Prednost ovog načina instalacije je i što se automatski preuzima i instalira bilo koja softverska zakrpa koja je do tada izdata, pa to pomaže ljudima da je njihov Office softver up-to-date.

U svakom slučaju ukoliko sada skinete beta verziju Office2010 to je najjeftiniji i najbolji način da sasvim legalno isprobate i koristite ovaj  paket sve do oktobra ove godine.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Računari i Internet. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Najava za besplatnu varijantu Office2010

  1. Славица kaže:

    Може ли се бета верзија Офиса 2010 користити не деинсталирајући 2007 или 2003? Која би минимална меморија била за такво шта ако може?

  2. Ranko kaže:

    Ja sam se opredijelio da mi Office 2010 bude jedini, rizikovao sam obzirom da se radi o beti (i nisam se pokajao) dakle nisam probao, ali po informacijama sa net-a 32-bitna verzija može koegsistirati sa prethodnim, dok ako instalirate 64-bitnu varijantu to nije moguće. Što se tiče memorija, ako je radila prethodna verzija i ova će.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s