Live Mesh ili Kako sinhronizovati podatke

 

Još jedna u nizu korisnih alatki koja je besplatna i dolazi nam iz Microsoft laboratorija. Istina još je u beta fazi, ali to vas ne sprječava da je koristite u svakodnevnom radu.

Uvijek je veliki problem ako imate dva ili više računara, na kojima radite, da uvijek znate gdje vam se nalazi posljednja verzija nekog teksta ili bilo kojeg dokumenta. Takođe vjerujem da vam se poput mene ne tako rijetko dogodi da se nađete na nekom tuđem računaru, trebaju vam neka dokumenta, ali kao za inat zaboravili ste ponijeti sa sobom mini flash disk. Ukoliko vas dotiču ovi problemi za vas je idealan Live Mesh.

Kao što sam već rekao sevis je potpuno besplatan i na njemu imate raspoloživo 5 GB prostora. Što je sasvim dovoljno za većinu potreba. Naravno ukoliko vam je potrebno više prostora isključivo za skladištenje, onda možete iskoristiti SkyDrive na kome imate 25 GB prostora. Da bi ste koristili Live Mesh potrebno je da ste registrovani na Microsoft Live servis. Postupak instalacije je izuzetno jednostavan. Registrujete se na Live Mesh sajtu. Instalirajte ga na svakom računaru sa kojim želite sinhronizovane podatke. Desnim klikom na izabrani folder na prvom računaru dodajte folder u Mesh. Na drugim računarima na desktopu će se pojaviti plava prečica “Sync with this computer”. Klikom na prečicu sinhronizujete folder na tom računaru. Naravno on ne mora biti na istom mjestu na kome se nalazi na prvom računaru. Ovo ćete ponoviti na drugim računarima koji mogu biti i Apple ako ih slučajno koristite. I to je to. Ovom instalacijom imate i još jedan benefit, a to je da ukoliko recimo ostavite uključen računar kod kuće možete mu pristupiti recimo sa posla kao preko Remote desktopa. Ovom servisu možete pristupiti i iz Web Browser-a ukoliko vam zatreba neki fajl sa računara koji nije sinhronizovan.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Računari i Internet. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s