Matematički generator testova

Evo jednog dobrog parčeta softvera za sve profesore matematike. Ukoliko treba da napravite test za čas ili da smislite zadatke koje ćete vježbati na času Math Worksheet Generator će vam biti od velike pomoći. Program je napravljen u okviru Microsoft Education Labs

Unesite matematički problem koji želite i izaberite koliko vam treba sličnih problema, program će vam ih generisati i ne samo to, već će vam na kraju dati i listu sa rješenjima. Ukoliko imate Word 2007 bićete u mogućnosti i da uz pomoć Equation tools-a i editujete svaki zadatak.

Ukoliko nemate instaliran Word 2007 program će vam generisati HTML fajl koji možete onda štampati ili eventualno staviti na web. 
Možete zadati zadatke s trigonometrijskim funkcijama, korjenovanjem, logaritmima, najmanjom i najvećom vrijednošću, faktorijelama… U programu imate definisane predloške koji vam mogu pomoći da sastavite zadatke, a pamti se i pet posljednjih vaših zadataka koji postaju predlošci.

Nadam se da će vam Math Worksheet Generator pomoći u svakodnevnim radu u učionici. Program je besplatan, a može se preuzeti ovdje.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Obrazovanje. Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Matematički generator testova

  1. Povratni ping: Svjetski dan matematike | Rankov blog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s